Chokoladeknuder med marcipan

Chokoladeknuder med marcipan

Da jeg skulle holde fødselsdag i weekenden, havde jeg brug for en kage, som var lækker, syndig og indbydende – men også hurtig og nem at bage og uden en masse pyntning bagefter. Og gerne noget, som var nemt at gå til, når de blev serveret – blot i selskab med en kop kaffe.

Jeg kender ikke mange, der ikke kan lide Meyers kanelsnurrer eller en almindelig kanelsnegl, så det var oplagt. Men samtidig ville jeg gerne have noget med chokolade, som er min absolut favoritingrediens, når det kommer til kage – og hvad var så bedre end at lave en variant med chokolade i stedet. Jeg var bange for, det ville blive for tørt, men da jeg i min søgning på inspiration faldt over disse chokoladesnurrer fra louiogbernaisen, som også indeholdt marcipan, vidste jeg, at de skulle være udgangspunktet. Jeg ændrede en smule i opskriften med lidt mere af det syndlige og ekstra æg for at gøre dejen mere luftig – og min version kommer her:

Chokoladeknuder med marcipan

 

Dejen

60 g gær

6 dl sødmælk

250 g smør

1,5 spsk. sukker

1,5 tsk. flagesalt

4 tsk. vaniljesukker

2 æg

Ca. 850g hvedemel

 

Remoncen

250g blødt (rigtigt) smør

250g marcipan, revet

150g rørsukker

400g hakket mørk chokolade

100g grofthakkede mandler

 

Smelt smøren i en gryde sammen med mælken, husk at røre så mælken ikke brænder fast. Når det er kølet lidt af, hældes det i en røreskål sammen med gæren, som opløses heri. Tilsæt æg, vaniljesukker, salt, sukker og til sidst – lidt efter lidt – hvedemelet. Dejen skal være blød og en smule klistret. Ælt ca. 10 min. til dejen slipper skålen, læg et klæde over og lad dejen hæve 1-2 timer. Bland imens det bløde smør, sukker og marcipan sammen.

 

Del dejen i to og rul hver del i en stor firkant ca. 40×50 og 1/2cm tykkelse. Smør remoncen over hele dejen og drys med hakket chokolade. Fold dejen sammen – der skal blive tre lag, så fold først den ene tredjedel ind mod midten og dernæst den anden tredjedel, så der til sidst er en tre-lags tredjedel.

 

Skær nu dejen i bredden i 2-3 cm strimler. Del hver strimmel i to i længden pånær de sidste to cm og flet så de to strimler sammen. Til sidst vikler du dejfletningen sammen i en knude.

 

Læg hver knude på bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve under et vistestykke i 1-2 timer. Pensl knuderne med æg og drys med hakkede mandler.

 

Bag ved 200 grader i ca. 12-15min.