Berlin – Besøg pragtfulde Prenzlauer Berg

Berlin – Besøg pragtfulde Prenzlauer Berg

Storbyferier er fantastiske. Et hurtigt getaway, der giver fornyet energi, ny inspiration og masser af feel good. Det vrimler med kultur, historie og klassiske seværdigheder, som man kan til- og fravælge efter interesse. Og så har byerne hver især noget, de bare kan. London er perfekt til shopping. Paris er en perfekt kærlighedslokation. Barcelona er perfekt til det lune, sydlandske med vin og tapas og sol og måske endda lidt strandtid. Prag er perfekt til æstetikeren, der vil slentre i gamle bydele, tage smukke billeder, købe fint krystal og drikke billige gode øl. Og sådan har hver storby noget særligt over sig. Også Berlin.

Berlin er efter min mening sådan lidt mini NY-agtig. Opdelt i små bydele, der hver især kan noget særligt. Berlin byder på masser af historie og kultur, gode muligheder for highend- og highstreet shopping især påKurfürstendamm (inklusiv stormagasinet KaDeWe) og Friedrichstrasse, businessområder, hyggelige loppemarkeder, et sprudlende caféliv og så meget mere.

Er det hygge og hangouts på hippe hippie-caféer, shopping af unika tøj eller smykker designet af butiksindehaveren selv, særligt udvalgt vintagetøj, specialbutikker med fede håndplukkede brands og laidback stemning, du er ude efter, så skal du besøge Prenzlauer Berg.

Her kan du slentre rundt, nyde bydelens stemning og bare suge til dig.

 

Tag en ubahn til Eberswalder Str. Under stationen (på Schönhauser Allé 44) kan du efter sigende her finde byens ældste (og meget populære) pølsebod Konnopkes Imbiss, der serverer en legendarisk currywürst.

På hjørnet af Eberswalder Strasse og Schönhauser Allee finder du Zeit Für Brot, som bugner af lækkert brød og kager – og mulighed for at snuppe en kop kaffe med på vejen.

Er det søndag, skal du gå i Mauerpark, hvor der er KÆMPE loppemarked mellem 9 og 17. Her finder du alverdens ting – gamle facadeskilte, vintagetøj, smykker, muleposer med tryk og andet upcomming design, trælegetøj, DDR-grej – og en masse bras. Men det, du især skal komme for, er stemningen. Parken emmer af hygge og man kan bruge timevis på at slendre rundt og kigge på mennesker, gøgl og de mange boder. Der er også masser af madboder med alt fra pølser til kager.

 

 

Lige over for parken – på et lille torv mellem Eberswalder Str. og Oderberger Str. – finder du den asiatiske restaurant East Moon, hvor du kan sidde ved bordebænkesæt og nyde god frokost. Et par meter oppe ad gaden kan du snuppe en is til kun 1 euro/kugle eller en kop kaffe med videre.

Muren stod lige her – og bevæger du dig op ad Bernauerstr. kommer du til et dokumentationscenter om netop Berlinermuren. Da muren faldt i 1989 flyttede mange fra øst til vest, hvilket gav masser af tomme lejligheder i Prenzlauer Berg, der op gennem 90’erne blev indtaget af studerende, kunstnere og andre kreative typer og siden – som det jo ofte går med disse alternative bydele – er blevet et hipt og eftertragtet område, ikke mindst for børnefamilier, der nyder den afslappede rolige atmosfære, de mange legepladser og den centrale beliggenhed.

Vil du tilbage til den gode stemning skal du bevæge dig fra Eberswalder station ned ad Kastanienallee, hvor du finder masser af specialbutikker og hyggelig stemning. Når du når enden af Kastanieallee og den bliver til Weinbergsweg støder du på den lille hyggelige  vaffelbar og lækre lille tøjbutik i ét: Kauf dick Glücklich. Her kan du nyde sprøde vafler med softice og en kop varm kaffe i solen – og har du små børn med gøre et stop på den kæmpestore virkelig fede legeplads bag de høje hække lige over for i hjørnet af Weinbergsparken.

 

 

Bevæg dig ned mod Mitte ad gaderne Rosenthaler Str., Weinmeister Str, Neue Schönhauser Str. og omkringliggende gader. Interiør, design, små gallerier og både kendte og mindre kendte tøjbrands. Jo tættere du kommer på Mitte, desto flere highstreet brands møder du. På torvet ved Hackescher Markt er der små boder og S-bahn, der med flere spor nemt bringer dig videre. Søg lidt væk, hvis du er blevet sulten, der er masser af restauranter på torvet, men du finder mange mere hyggelige alternativer i de omkringliggende gader.

 

 

Har du mere tid inden lukketid og er shoppelysten ikke stillet kan du gå ad Oranienburgerstr. Og tage den ned ad Friedrichsr. Du kan også søge mod Alexanderplatz og tage en tur i Fjernsynstårnet. Måske skal du dele ovenstående over et par dage – så du netop også har tid til at sætte dig på en café eller en bænk og nyde stemningen. Berlin – og især området fra Prenzlauer Berg ned mod Mitte – er fantastisk!