Lakselasagne med spinat og tomatsauce
En ny favorit herhjemme – også børnenes, endda den meget mad-selektive! – er denne lakselasagne. Den er så cremet og lækker – og både spinat og fisk tager sig eminent ud, også for de, som ellers mener, de ikke kan lide det…
Serverer man salat eller brød til, er der til 5-6 personer. Lakselasagnen tager ca. 20 min. at forberede og skal 20 min. i ovnen.
Ingredienser
- 500 g hakket, frossen spinat
- 500 g laksefilet (kan være optøet fra frost)
- 1 pk friske lasagneplader (tørre kan også bruges, men friske gør retten mere blød og lækker…)
- 1 løg, finthakket
- 150 g friskost naturel (evt. 100 g friskost og 2-3 spsk. creme fraiche)
- 1 tsk muskatnød
- 1 tsk hvidløgspasta/2 fed hvidløgsfed
- 1 karton tomatpassata/purerede tomater
- 1 dl fløde – evt madlavningsfløde
- 1 tsk timian
- Bladene fra en stikl oregano, finthakket – eller 1 tsk tørret oregano
- 50 g parmesan, groftrevet
- Olivenolie, havsalt, peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Svits det finthakkede løg i olie til de er bløde og tilsæt så spinaten. Lad denne tø op og tilsæt så muskatnød, salt, friskost og evt creme fraiche. Varm godt igennem – og sæt så til side.
- Svits hvidløg i olie på en anden pande. Tilsæt tomatpassata, fløde og krydderier. Lad det simre, mens du gør laksen klar.
- Fjern skindet på laksen og skær laksestykkerne i tern på godt 1x1cm.
- Smør et ildfast fad med olie – og læg så et lag spinat, et lag tomatsauce, et lag laks, et lag pastaplader – og gentag to gange til du slutter af med at hælde det sidste tomatsauce over retten. Slut af med revet parmesan over retten.
- Bag i 20min ved 200 grader.
You must be logged in to post a comment.