Knækbrød

Knækbrød

De er lækre som mellemmåltid, på madpakken som en lille ekstra snack eller til eftermiddagshyggen – med smør, ost eller hvad du foretrækker. Og så er de også ret gode bare helt plain. Jeg har vist engang fået opskriften af min mor. Her får du den:

 

Sprøde knækbrød smækfyldt med kerner

1 dl havregryn

1 dl sesamfrø lyse

1 dl hørfrø

1 dl græskarkerner

1 tsk bagepulver

2 tsk flagesalt

3 1/2 del mel (sidst brugte jeg 2 dl groft speltmel og 1 1/2 dl hvedemel, det kan du gøre som du lige synes)

2 dl vand

0,75 dl rapsolie

 

Rør de tørre ingredienser sammen og rør så op med olie og vand. Del dejen i to og rul hver del helt ud på hvert sit stykke bagepapir, så de er helt flade, gerne ca 2 mm – jo fladere desto sprødere bliver de. Skær ud (jeg bruger en pizzaskærer) i den størrelse, du ønsker, jeg plejer at lave dem ca. 6-8 x 8-10cm. Læg de to stykker bagepapir på hver sin plade og bag dem hver for sig ved 200, i 15-20 min. De skal lige tage lidt farve, når de er lysebrune, er de bedst, synes jeg. Men pas på, de bliver hurtigt for mørke, især hvis din ovn bager lidt ujævnt vil de yderste typisk blive hurtigere mørke.