Sunde broccoliboller – glutenfri
Sørger du et alternativ til lyst brød, som er sundere, mere mættende, uden gluten og i stedet smækfyldt med gode sager, så prøv de her broccoliboller. De er inspireret af det smukke, seje sundhedsorakel Frida Hallqvists broccoliboller, men med lidt justeringer der matchede mit køleskab – og jeg skal helt sikkert lave dem igen.
Broccoliboller – 12 stk
2 broccoli inkl stok
4 æg
3 spsk hytteost
1 spsk græsk yoghurt
1 tsk bagepulver
2 spsk HUSK
1 dl revet mozarella
1 dl revet parmesan
1 dl hirseflager
1 dl solsikkekerner
2 spsk hørfrø
1 tsk flagesalt
2 spsk rosmarin
saft og skal fra 1 øko citron
sesamfrø til drys
Kør broccolien i foodprocessoren til det er helt finthakket. Bland det sammen med de øvrige ingredienser og sæt på køl 15 min til massen har sat sig. Form 12 boller – runde og så trykket lidt flade – drys med sesam og bag dem ved 180′ i ca. 25 min. Du kan også vælge kun at lave 6 boller af portionen og lave store flade sandwichbrød.
You must be logged in to post a comment.