Sunde broccoliboller – glutenfri

Sunde broccoliboller – glutenfri

Sørger du et alternativ til lyst brød, som er sundere, mere mættende, uden gluten og i stedet smækfyldt med gode sager, så prøv de her broccoliboller. De er inspireret af det smukke, seje sundhedsorakel Frida Hallqvists broccoliboller, men med lidt justeringer der matchede mit køleskab – og jeg skal helt sikkert lave dem igen.

Broccoliboller – 12 stk

2 broccoli inkl stok

4 æg

3 spsk hytteost

1 spsk græsk yoghurt

1 tsk bagepulver

2 spsk HUSK

1 dl revet mozarella

1 dl revet parmesan

1 dl hirseflager

1 dl solsikkekerner

2 spsk hørfrø

1 tsk flagesalt

2 spsk rosmarin

saft og skal fra 1 øko citron

sesamfrø til drys

 

Kør broccolien i foodprocessoren til det er helt finthakket. Bland det sammen med de øvrige ingredienser og sæt på køl 15 min til massen har sat sig. Form 12 boller – runde og så trykket lidt flade – drys med sesam og bag dem ved 180′ i ca. 25 min. Du kan også vælge kun at lave 6 boller af portionen og lave store flade sandwichbrød.